Ekipa Nush Yoga Shale

Katarina Žagar

Certificirana učiteljica joge JZS 300

Sem Katarina Žagar, certificirana učiteljica joge. Z jogo se ukvarjam že dobrih 10 let in predstavlja neprecenljiv del mojega življenja. Živim po načelu, da nam življenje v vsakem trenutku ponudi to kar potrebujemo, le sprejeti moramo znati. Vse je lažje, če najdemo uravnoteženost na vseh področjih.

Všeč so mi bolj dinamične oblike joge, ki jih tudi najraje poučujem, Astanga Vinyasa Joga, Aerial Joga, Joga v paru in Acro Joga, čeprav med vadbo najraje prepletam različne vrste joge in jih povezujem z energijo, ki se ustvari med vadečimi in mano. Le tako lahko skupaj rastemo in se povezujemo.

Po izobrazbi sem univ. dipl. eknomistka. Delo mi ni bilo nikoli tuje, z njim sem srečala skozi celotno svoje šolanje, tudi v večih podjetjih. Kmalu pa sem spoznala, da je tempo življenja zelo hiter in stresen. Na vseh področjih od nas zahteva vedno več zbranosti in učinkovitosti. Sama sem se zato že pred leti posvetila jogi. Z njo sem izboljšala svoje fizično počutje, predvsem pa umirila um in povečala koncentracijo, zbranost in učinkovitost na vseh področjih. Vse je postalo lahkotnejše, saj telo z vadbo pridobi veliko energije, misli in um pa se umirijo. Joga mi da svežo energijo in zagon.

Pritegnejo me bolj dinamične oblike joge, usmerjene na moč celotnega telesa, v katerih tudi najbolj uživam, vendar pa mi na moji poti zelo pomaga tudi meditacija, notranje spoznavanje sebe.  Ukvarjam se še z nekaterimi energetskimi zdravilnimi pristopi, ki prav tako pozitivno vplivajo na celotno telo, povečujejo samozdravljenje in občutek miru in relaksacije.

V Nush Yoga Shali učim:
  • Strong body & mind ob ponedeljkih ob 19h
  • Rise & Flow ob sobotah ob 10h

Maša Pevc

Certificirana učiteljica joge za otroke, soustanoviteljica Nush Yoga Shale, ustvarjalka Mašinega Zajtrka.

Leta 2017 sem prvič obiskala uro joge. Takrat sem živela v Vancouvru, v Kanadi, kjer je joga studio res na vsakem koraku in veliko ljudi jo vadi redno, vsak dan. Sprva se mi je joga zdela dolgočasna, a me je sestra Nuša prepričala, naj ji dam priložnost.

Po vrnitvi v Slovenijo sem z vadbo nadaljevala in že po par mesecih redne prakse joge se mi je zdelo, da imam čisto drugačno telo. Pridobila sem na moči in fleksibilnosti, naučila sem se poslušati svoje telo, prepoznati stres in ga obvladati, najpomembnejše pa je, da sem se začela sprejemati takšno kot sem. Že od nekdaj imam težave s samozavestjo in samopodobo in prav s pomočjo joge sem se naučila sprejeti, to, da smo si ljudje različni,  vsako telo je drugačno in to je ok.

Kakšno leto po tem, ko sem začela redno vaditi jogo sem na Facebooku zasledila izobraževanje za učitelje za jogo za otroke v Sloveniji. Nikoli prej nisem pomislila, da bi bila lahko joga namenjena otrokom, zato sem začela malo raziskovati in ugotovila, da otroci skozi igro pridobijo vse pozitivne učinke joge. V bistvu je za otroke še bolj pomembna, saj vse kar se naučijo pri jogi prenesejo v odraslo dobo in se tako kot odrasli lažje soočajo s stresom, imajo boljšo samopodobo in boljše razumejo negativna čustva. Opravila sem izobraževanje joge za otroke pri Tatjani Baligač (učiteljici pravljične joge).

Že od nekdaj rada delam z otroci, bila sem prostovoljka v Afriki, kjer sem učila otroke angleščino, živela sem pri družini na Irskem, kjer sem čuvala dve punčki stari dve in 4 leta, že več let delam kot varuška. Tako sem združila veselje do dela z otroci in navdušenjem nad učinki joge name in postala joga učiteljica za otroke.

V Nush Yoga Shali učim:
  • Jogo za otroke pod imenom Maša in joga ob sredah ob 16.30

Uroš Modlic

Fotograf, jogijski navdušenec, soustanovitelj Nush Yoga Shale.

Fotografiranje je iskanje ravnovesja med svetlobo in sencami, prikazovanje sinergije med svetlimi in temnimi toni, obarvanimi z barvami. S fotoapratom v roki praktično odraščam že od malih nog in z njim lovim v objektiv trenutke okoli sebe ter jih delim s svetom. In se izpopolnjujem, v znanju, iz dneva v dan želim napredovati, se učiti, biti boljši. Fotografija ni samo zgolj moj hobi ali delo, je praktično moje življenje. In na tej svoji ustvarjalni poti sem se leta 2016 tudi prvič srečal z jogo.


Najprej sem previdno vstopil v svet joge, z določenimi predsodki, katere ponavadi imamo ljudje do stvari, ki jih ne poznamo. A sem kaj hitro spoznal, kako je joga nekaj povsem drugega, kot to kar sem si predstavljal. Tako kot fotografija, je joga zame iskanje ravnovesja, spoznavanje samega sebe, postati iz dneva v dan boljša verzija samega sebe. Joga mi vsak dan pomaga razvijati sebe kot osebo, tako na fizičnem kot tudi na psihičnem nivoju. Po nekaj letih v preteklosti svojega življenja, ko sem kar malce pozabil na sebe, sem z jogo in z zdravim načinom življenja uspel spet najti pravo pot, spet najti samega sebe.


Že po nekaj mesecih redne vadbe joge so se pojavile opazne spremembe, v kombinaciji z zdravo prehrano pa je bil napredek res očiten. Začel sem izgubljati odvečne kilograme, postajal sem vedno bolj gibčen, pridobivati sem začel na samozavesti. Lahko rečem, da še nikoli prej v življenju nisem bil v tako dobri formi kot sem zdaj. Vse to mi pomaga tudi pri moji fotografiji, tako v poslovnem pogledu kot tudi moji umetniški duši. Ker zdaj lažje premagujem predvsem fizične napore na celodnevnih večdnevnih fotografiranjih ter številne ure preživete na poti, mi tako več energije ostane za razmišljanje o samem ustvarjanju fotografij, da lahko ustvarjam še boljše fotografije.


Obenem pa sem se zdaj s svojim pozitivnim razmišljanjem znašel v okolju podobno mislečih ljudi, optimistično razpoloženih, z željo po ustvarjanju ter uresničevanju idej. Tako sem nadvse vesel in hvaležen, da sem lahko del čudovite ekipe Nush Yoga Shale. 

V Nush Yoga Shali skrbim za:
  • Fotografije, ki krasijo stene Shale
  • Fotografije za spletno stran in objave na socialnih omrežjih
  • Podobo spletne strani
  • V Shali izvajam tudi studijsko fotografiranje