Nuša Pevc

Mednarodno certificirana učiteljica joge RYT400 in ustanoviteljica Nush Yoga Shale

Zaljubljena sem v ocean in potovanja. Tudi moje ure joge so kot ocean: dinamične, intenzivne in globoke.

Moje poučevanje presega fizične položaje, saj nam joga omogoča, da se bolje spoznamo in razumemo, razvijemo svoj potencial in postanemo najboljša možna različica sebe.

Verjamem, da je ravnovesje ključno: v jogi in v življenju. Živimo v svetu skrajnosti, nenehno smo zaposleni in živimo v »beg ali boj« odzivu, ne vzamemo si časa zase in za počitek. Ne verjamem v to, da se proti eni skrajnosti borimo z drugo. Zato na urah joge delamo na iskanju ravnovesja. Ravnovesje med vajami za gibčnost in moč, med bolj dinamičnimi in bolj statičnimi vajami, med fizičnimi in duhovnimi vidiki joge.

Moje ure joge so vedno tematsko obarvane, teme so zelo praktične, a vendar duhovne, namenjene temu, da razmišljamo o sebi in raziskujemo lastne globine. Spodbujam vas, da s pomočjo jogijskih položajev spoznavate sebe.In zelo pomembno: da se pri tem zabavate! 🙂

Moja zgodba

Že od nekdaj sem želela spreminjati svet na bolje, zato sem se tudi odločila za študij novinarstva. A sem po nekaj letih novinarskega dela ugotovila, da mi ne omogoča želene kreativnosti in doprinosa družbi. Odločila sem se poiskati drugačen način.

Pot me je vodila v tujino: dve leti sem delala kot stevardesa za letalsko družbo Emirates, kasneje sem živela v Kanadi. Na poti me je vedno spremljala joga, s katero sem se začela ukvarjati leta 2012, ko sem predvsem iskala način za umiritev uma. Joga je zame že od vsega začetka duhovna praksa in veliko več kot zgolj fizična vadba.

Po obdobjih bolj ali manj redne prakse sem se leta 2016 odločila, da se odpravim za tri mesece v Indijo in se tam čim več naučim o jogi. To potovanje mi je resnično spremenilo življenje. Ne le, da sem zaključila dva tečaja za učiteljico joge, temveč sem tudi našla svojo strast in svoj namen v življenju: da živim in poučujem jogo.

Spoznala sem, da lahko da lahko preko poučevanja joge dejansko doprinesem, učinkujem, izboljšam, pomagam – spreminjam svet na bolje.

Expertizes

Kakšno jogo učim?

Sodobna posturalna joga, kot jo poznamo v zahodnem svetu nima veliko zveze s starodavno, več tisočletij staro jogo. Položaji, ki jih prakticiramo na urah joge, so stari le dobrih 100 let ali manj.

V resnici je joga veda o življenju, ponuja nam napotke, kako se osebnostno razviti, kako zmanjšati nepotrebno trpljenje, se bolje spoznati, priti v stik s sabo, premagati umske zablode, postati boljša verzija sebe. Uči nas iskati ravnovesje, kaže nam našo povezanost z naravo, drugimi ljudmi in vsemi živimi bitji. Daje nam orodja za premagovanje ovir, razvijanje potenciala in osebno rast.

Seveda vse to lahko delamo skozi vadbo jogijskih položajev in poleg tega še poskrbimo za svoje telo in zdravje. Joga je torej popolna vadba za telo in um!

Se je pa moje dojemanje in poučevanje joge v zadnjih letih močno spremenilo. Od sledenja neki »tradiciji«, ker je pač nekdo tako rekel, sem se začela spraševati, poglabljati v to prakso in si širiti obzorja in znanje.

Danes ne sledim več slepo rutinskemu jogijskemu gibanju, ker vem, da nobeno dolgoročno ponavljanje enih in istih gibov ni ok. Svoje znanje ves čas izpopolnjujem pri najboljših učiteljih, ki se ukvarjajo s človeškim telesom in gibanjem. Varno gibanje in izvajanje asan pa potem povezujem z bistvom joge, s koncepti iz jogijske filozofije, ki jih poskušam predstaviti na praktičen, vsestransko uporaben in razumljiv način.

Ves čas iščem najboljše načine, kako poskrbeti, da bodo moje ure trening za življenje – tako s psihološkega kot fizičnega vidika mora biti joga FUNKCIONALNA. Namen vsega, kar se na urah joge naučimo, je, da to lahko uporabimo tudi, ko nismo na podlogi za jogo in si na vseh nivojih izboljšamo kakovost življenja.

Izkušnje

December 2016 – danes: Samostojna inštruktorica joge – Nush Yoga

Po nekajletnem učenju v tujini in Sloveniji, sem odprla svoj center oziroma Nush Yoga Shalo v Luciji.

Poleg tega vodim tudi skupinske ure joge v Kopru in Ljubljani.

Od leta 2017 poučujem korporativno jogo na evropski agenciji ACER (Agency For The Cooperation Of Energy Regulators) v Ljubljani, jogo za zaposlene v koprskem vrtcu, med drugim pa sem vodila tudi jogo za kaznjence v koprskem zaporu.

Učim tudi online jogo, poleg svojih rednih ur še za podjetje HealthifyMe.

Pripravljam delavnice vodenega sproščanja Joge nidre (ter snemam lastne posnetke vodenih sproščanj) in delavnice meditacije. Vodim program osebne rasti Pogled vase in imam podcast z enakim imenom. Uspešno organiziram joga oddihe v Sloveniji in joga potovanja v tujino.

V letu 2020 sem organizirala največji online dobrodelni joga dogodek, na katerem smo zbrali 3100eur za socialno ogrožene družine.

V letu 2021 sem organizirala največji slovenski spletni festival joge in osebne rasti (Pogled vase) s 17 priznanimi učitelji in predavatelji.

Izkušnje sem si nabirala tudi v tujini:

Marichi Yoga School, Rishikesh, Indija – dnevno vodenje joge za uravnavanje čaker in Joge Nidre (April 2017).

Vodenje posameznih vadb različnih vrst joge v Dubaju (ZAE) in Vancouvru (Kanada) – Vancouver Corporate Yoga (Maj–September 2017).

Učim…

Hatha jogo

Vinjaso

Jogo proti stresu

Vodeno sproščanje – Jogo Nidro

Meditacijo

Jogo za kaznjence

Korporativno jogo – jogo za podjetja

Individualne ure joge

Online jogo

Izobraževanja

November 2016    –     Kundalini Joga 200-urni tečaj za inštruktorje joge (certificiran s strani Yoga Alliance ZDA), Shiva Tattva Yoga School, Rishikesh, Indija

Oktober 2016     –      Hatha Joga 200-urni tečaj za inštruktorje joge (certificiran s strani Yoga Alliance ZDA in Združenega kraljestva), Vimoksha Yoga School, Goa, Indija

April 2017   –    Delavnica: Yoga Therapy for Myofascial Release and Asana Anatomy for Effective Sequencing, Marichi Yoga School, Rishikesh, Indija

Marec 2017     –    Reiki Level 1 and 2, Advanced Reiki Practitioner, Anita Gomezel, Reiki master and teacher, Sežana, Slovenija

Januar 2018 – Delavnica Vikend anatomije (20ur), Joga združenje Slovenije, Ljubljana, Slovenija

Marec 2019, Ljubljana – Ashtanga joga delavnica Lucas Carvalho, authorized teacher level II (10 ur)

Oktober 2019, Ljubljana – Ashtanga joga delavnica Gabriele Severini, kpjayi teacher, 3rd series (10 ur)

November 2019, Ljubljana – Teaching with power structures, Mark Whitwell (12 ur)

December 2019, Zurich – Hands-on adjustments intensive with Mark Stephens (26 ur)

Januar 2020 Ljubljana – Delavnica jasne komunikacije (po sistemu Non-violent communication) z Anito Gomezel (16ur)

Maj 2020, ONLINE: Shoulder to shoulder workshop with Celest Pereira (3 ure)

Julij 2020, ONLINE: Yoga Hip Stars Workshop with Celest Pereira (3 ure)

Julij 2020 (še traja) Online Asana Academy, Mark Stephens (3ure na mesec)

Oktober 2020, ONLINE: Spine + Posture workshop with Celest Pereira (3 ure)

November 2020, ONLINE: Therapeutic Art Life Coach course with Joeel and Natalie Rivera and Victoria Hawkings (7 ur)

November 2020, ONLINE: Full Spectrum Mindfulness by Ken Wilber (3 ure)

Februar 2021, ONLINE: sklop delavnic Doživi sebe, Anita Gomezel (10 ur)

Marec 2021, ONLINE: delavnica Safe, Accessible & Effective Ashtanga Vinyasa Practice, Simon Borg-Olivier (1 ura)

Marec 2021, ONLINE: strokovna konferenca Neuroscience and Yoga, različni priznani predavatelji iz vsega sveta (20 ur)

April 2021, ONLINE: The Anatomy of Breathing, Celest Pereira (3 ure)

Poleg naštetih izobraževanj se neprestano dodatno izobražujem, na dnevni bazi.

Pridružite se mi pri spreminjanju sveta na bolje.