Indija z Nušo – Zlati trikotnik in oddih v prestolnici joge (23.10. – 5.11.2019)

VSA MESTA NA NAŠEM OKTOBRSKEM POTOVANJU V INDIJO SO ZAPOLNJENA. KMALU OBJAVIMO NOV TERMIN ZA NASLEDNJE TOVRSTNO POTOVANJE!

 

__________________________

Dovolite s stopiti z ustaljene poti, izven svoje cone udobja in se odpravite na dogodivščino, ki vam bo spremenila življenje. Doživite pravo Indijo: poleg ogleda najbolj ikoničnih znamenitosti, se poglobite se v jogo tam, od koder ta starodavna praksa izhaja. Dva tedna se bomo povezovali z bogato kulturo, spoznavali ljudi in njihove običaje, se poglabljali vase in živeli jogo, uživali v odlični indijski hrani in ajurvedskih masažah, ter se prepustili barvam, zvokom, predvsem pa zanimivemu tempu te posebne dežele… Skupaj z domačini bomo tudi praznovali največji in najsvetlejši indijski praznik Diwali – praznik luči, ki simbolizira zmago svetlobe nad temo, dobrega nad zlim.

EDINO TOVRSTNO POTOVANJE V SLOVENIJI pripravljava učiteljica joge Nuša Pevc in turistična agencija Odpelji.se

 

Vsak udeleženec prejme darilo: blazino za jogo!

 

 

 

OKVIRNI PROGRAM

 

Dan 1

Prihod v New Delhi

Počitek ali sprehod po mestu

Dan 2

Voden ogled znamenitosti v New Delhiju.

Ogledali si bomo spominsko ploščo Mahatma Ghandija Raj Ghat, veličasten park, posvečen Nehruju Shanti Vana, glavno mestno mošejo Jama Masjid, Red Fort – poznano Rdečo trdnjavo z osemnajst kilometrskim obzidjem. Očarala nas bo mošeja Qutab Minar,
zgrajena leta 1199, ki se ponaša z najvišjim, opečnatim minaretom na svetu, grobnica
mogulskega vladarja Humayuna, India gate, mogočen spomenik 90.000 padlim indijskim
vojakom v afganistanskih vojnah in prvi svetovni vojni, Predsedniško hišo, parlament, tempelj v obliki lotusa in še mnogo več. Že bomo prispeli do modernega dela Delhija, Connaught Place, kjer bomo na ultra moderni metro postaji vstopili v metro, ki nas bo odpeljal do deset minut oddaljenega Chandi Chowk bazarja, ki leži v Starem Delhiju, s tipičnimi ozkimi uličicami in bazarji. Po sprehodu po bazarju se bomo odpeljali do Khari Baoli Spice Market, ogromnega marketa z začimbami, kjer se bomo spoznali z domačimi začimbami in si morda katero tudi kupili. Zadovoljni se bomo vrnili v hotel, kjer si bomo privoščili zaslužen počitek.

Dan 3

Pot iz New Delhija v Agro

Med potjo si bomo ogledali zapuščeno prestolnico Mogulov Fatehpur Sikri. Vladarji so morali zaradi pomanjkanja vode prestolnico preseliti, še vedno pa lahko občudujemo lepo ohranjene arhitekturne stvaritve tistega časa. Prihod v Agro, namestitev.

DCIM105GOPROGOPR5764.
Po krajšem počitku se bomo odpeljali proti najbolj opevani indijski trdnjavi, Agra fort, ene najlepših mogulskih trdnjav v Indiji, ki jo je na bregovih reke Yamuna dal zgraditi mogulski vladar Akbar.

Dan 4

Ogled Taj Mahala ob sončnem vzhodu

Pot iz Agre v Jaipur

 

Dan 5

Jaipur (voden ogled znamenitosti – Amber Fort, Observatory, City Palace, Jal Mahal, Hawa Mahal, Pink City, Albert Hall, Laxmi Narayan temple, Glata Ji Monkey temple)

Praznovanje Diwalija – praznika luči, enega najpomembnejših praznikov v Indiji. Praznik predstavlja zmago svetlobe nad temo, dobrim nad zlim in znanja nad ignoranco. Luč je simbol znanja in zavesti. Med praznovanjem so zato templji, domovi, trgovine močno osvetljeni, domačini pa ves čas veselo vzklikajo “Happy Diwali!”

20161029_185950-01.jpeg

 

Dan 6

Pot iz Jaipurja v New Delhi

 

Dan 7

Pot iz New Delhija v Haridwar – ogled Haridwarja – pot v Rishikesh

 

Dan 8 – 14

Joga oddih na joga šoli v Rishikeshu, v katerega so vključene vse ure joge in druge delavnice v sklopu programa šole (teh se lahko poljubno udeležujete ali ne, urnik bo objavljen naknadno), trije zdravi vegetarijanski obroki dnevno, ajurvedske masaže, izleti v okolici Rishikesha. Med drugim se bomo udeležili večernega svetega obreda Aarti ob reki Ganges in se odpravili na izlet do bližnjega templja.

V kolikor se programa šole ne želite udeleževati, je v Rishikeshu in okolici veliko možnosti za izlete, pohode, rafting, obisk narodnega parka, ali pa zgolj uživanje v številnih prikupnih lokalih in restavracijah. Reka Ganges je v tem delu zelo čista in se je v njej možno tudi kopati. V Rishikeshu, ki sicer velja za svetovno prestolnico joge, se nahaja tudi ašram, v katerem so leta 1968 bivali in meditirali člani skupine The Beatles – čas, ki so ga tu preživeli, velja za njihovo najproduktivnejše obdobje. Ašram je zato tudi dobil ime Beatles ašram.

20161106_180810-01
Aarti ob reki Ganges
DCIM105GOPROGOPR6100.
Beatles ashram

Dan 14

Odhod iz Rishikesha na letališče v Delhi (zajtrk, kosilo na poti)

______________________________________

 

 • Urnik se lahko prilagaja skupini
 • V prvem delu na potovanju izvajamo jogo glede na razpoložljivost prostora (vsak udeleženec prejme darilo: blazino za jogo!)
 • V času našega joga oddiha bodo na šoli potekali redni programi za učitelje joge, ki se jih lahko udeležujete prosto. Podrobnejši program in urnik predavanj in delavnic na oddihu bo znan pred odhodom, zajemal pa bo ure jogijske filozofije, anatomije, manter, pranayame, poravnav v položajih ipd. Če želite, lahko obiščete tudi ure joge na drugih šolah.

 

Cena

1795eur

Prijava velja ob plačilu 30% celotnega zneska. Celoten znesek mora biti poravnan 15 dni pred odhodom.

Število mest je omejeno, saj bomo s seboj vzeli največ 15 udeležencev. Le še nekaj prostih mest na voljo!

 

Kaj vključuje cena?

 • povratno letalsko karto do New Delhija,
 • angleško govorečega lokalnega vodnika (z vami bo tudi slovensko govoreča učiteljica joge, ki lahko pomaga pri prevajanju, če bo potrebno),
 • vse prevoze od prihoda v New Delhi do odhoda iz tamkajšnjega letališča (z vsemi vmesnimi transferji),
 • v prvem tednu nočitve v hotelih z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih s tremi zvezdicami,
 • nočitve in vse tri obroke dnevno na joga oddihu v Rishikeshu,
 • vse ure joge, predavanja in delavnice (s slovensko učiteljico joge Nušo Pevc in priznanimi učitelji v Rishikeshu),
 • vodene oglede znamenitosti v angleščini (po potrebi prevaja učiteljica joge Nuša),
 • vsi izleti.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • Vizum (Slovenski državljani za vstop v Indijo potrebujemo vizum. Vizum si lahko uredite samipreko internete strani https://indianvisaonline.gov.in/visa)
 • Zavarovanje za tujino (lahko si ga uredite sami ali pri agenciji Odpelji.se)
 • Doplačilo za bivanje v enoposteljnih sobah (115eur, plačilo v agenciji)
 • Vstopnine za ogled znamenitosti (doplačilo cca 81eur, po želji, na kraju samem)
 • Kosila in večerje v prvem delu programa (približno 50eur)
 • Napitnine
 • Nakupovalni budget 🙂

 

PRIJAVE – ODPELJI.SE

Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo.

Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje zapotovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici ali na internetu. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja turistične agencije ODPELJI.SE, Damjana Račič s.p.

O Nuši

20181103_Nusa (32).jpg

Nuša Pevc je mednarodno certificirana učiteljica Hatha in Kundalini joge, z izkušnjami učenja joge, joge nidre in meditacije tako pri nas kot v tujini. Nuša organizira tudi številne joga oddihe po Soveniji. V Indiji je bila že večkrat in v Rishikeshu se počuti kot doma. Poleg priporočil glede joga učiteljev vam bo svetovala tudi, kje najboljše jesti, kako barantati, kako se obleči in kje nakupovati 🙂

Nušini joga oddihi so znani po dostopnih cenah, manjših skupinah, izmenjavi znanj in prijetnem druženju ter po osebnem pristopu in občutku domačnosti. Oddihi niso omejeni zgolj na člane Nush Yoga, dobrodošli so vsi, ki si želijo čas preživljati v dobri družbi, narediti nekaj zase in se zraven še kaj naučiti. Več o Nuši na: https://worldofnush.com/yoga/jogazaduso/.

Za vsa vprašanja smo na voljo!

Nuša

031551804

nush.yoga@gmail.com

www.worldofnush.com

 

ODPELJI.SE

+ 386 1 42 54 123

info@odpelji.se

www.odpelji.se

 

Vse fotografije in video iz Indije so avtorsko delo Nuše Pevc.