Joga potovanje v Indijo – feb/mar 2020

Doživite pravo Indijo z Nush Yoga!

26.2. – 11.3. 2020 (15 dni) – PRIJAVE POTEKAJO!

Delhi – Taj Mahal – Varanasi – Mednarodni joga festival v Rishikeshu in bivanje v ašramu – praznik barv Holi

 

Izkusite jogo, kot jo živijo v njeni domovini, začutite utrip indijske prestolnice Delhi, ob sončnem vzhodu občudujte lepoto Taj Mahala, sprehodite se po enem najbolj svetih indijskih mest Varanasiju, udeležite se mednarodnega joga festivala v Rishikeshu in se prepustite barvitosti praznika Holi! Vse to in še več na tokratnem joga potovanju!

 

Dovolite si stopiti z ustaljene poti, izven svoje cone udobja in se odpravite na dogodivščino, ki vam bo spremenila življenje. Doživite pravo Indijo: poleg ogleda najbolj ikoničnih znamenitosti, se poglobite v jogo tam, od koder ta starodavna praksa izhaja. Dva tedna se bomo povezovali z bogato kulturo, spoznavali ljudi in njihove običaje, se poglabljali vase in živeli jogo, uživali v odlični indijski hrani in ajurvedskih masažah, ter se prepustili barvam, zvokom, predvsem pa zanimivemu tempu te posebne dežele…

 

Vsak udeleženec prejme darilo: podlogo za jogo iz blaga!

 

Cena: 1895eur

Early bird 1725eur (velja samo za prijave do 17.12.2019)

Cena zajema letalske karte (VCE-DEL-VCE in notranji povratni let iz Delhija v Varanasi), enodnevno vstopnico na mednarodni joga festival, strošek organizacije in spremstva ter stroške po programu (kot je navedeno spodaj).

Video z našega zadnjega potovanja:

 

 

OKVIRNI PROGRAM

Dan 1 – Sreda, 26.2.

Odhod iz letališča v Benetkah in pot do Delhija.

 

Dan 2 – Četrtek, 27.2.

Prihod v Delhi v zgodnjih jutranjih urah, check-in v hotel in zajtrk.

Voden ogled znamenitosti v New Delhiju.

Ogledali si bomo Red Fort – poznano Rdečo trdnjavo z osemnajst kilometrskim obzidjem, grobnico mogulskega vladarja Humayuna, India gate – mogočen spomenik 90.000 padlim indijskim vojakom v afganistanskih vojnah in prvi svetovni vojni, Lotus Temple – tempelj, v katerem so dobrodošle vse vere sveta. Z rikšami se bomo popeljali skozi stari del mesta Delhi in obiskali tržnico z začimbami.

Zadovoljni se bomo vrnili v hotel, kjer si bomo privoščili zaslužen počitek.

Dan 3 – Petek, 28.2.

Pot iz New Delhija v Agro

Prihod v Agro, namestitev.

Po krajšem počitku se bomo odpeljali proti najbolj opevani indijski trdnjavi, Agra fort, ene najlepših mogulskih trdnjav v Indiji, ki jo je na bregovih reke Yamuna dal zgraditi mogulski vladar Akbar.

DCIM105GOPROGOPR5764.
Agra fort.

Dan 4 – Sobota, 29.2.

Ogled Taj Mahala ob sončnem vzhodu.

Pot iz Agre v Delhi.

Namestitev v hotelu.

Dan 5 – Nedelja, 1.3.

Let iz Delhija v Varanasi. Namestitev v hotelu.

Zvečer se bomo udeležili slavnega svetega obreda Arti ob sveti reki Ganges.

 

Dan 6 – Ponedeljek, 2.3.

Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na vožnjo s čolnom po sveti reki Ganges in občudovali jutranji mir Varanasija. Zatem se bomo odpravili na ogled znamenitosti: obiskali bomo Benaras Hindu University, tempelj Bharat Mata temple, Assi Ghat itd.

varanasi-982391
Photo by Kumar Munna

 

Dan 7 – Torek, 3.3.

Let iz Varanasija v Delhi – pot iz Delhija v Rishikesh.

Dan 8 – 15 – Sreda, 4.3. – Sreda 11.3.

Joga oddih v ašramu v Rishikeshu, v katerega so vključene vse ure joge in druge delavnice v sklopu programa ašrama (urnik bo objavljen naknadno), trije zdravi veganski obroki dnevno, ajurvedske masaže, izleti v okolici Rishikesha. Med drugim se bomo udeležili večernega svetega obreda Aarti ob reki Ganges in se odpravili na izlet do bližnjega templja.

Nastanjeni bomo v enem najbolj pristnih ašramov v Rishikeshu, kjer se bomo prepustili skromnosti, spoštovali njihova pravila oblačenja in obnašanja ter spoznavali jogo skozi življenje in delo tamkajšnjih učiteljev.

V Rishikeshu v prvem tednu marca tradicionalno že 20 let poteka mendarodni joga festival, ki se ga udeležujejo praktikanti in govorci z vsega sveta. Udeležili se bomo programa na enega od dni, ko poteka festival (v ceno programa je vključena enodnevna vstopnica za festival).

V Rishikeshu bomo imeli tudi možnost doživeti barviti festival Holi!

 

Holi je indijski praznik, znan kot “festival pomladi”, “festival barv” ali “festival ljubezni”. Naznanja začetek pomladi, konec zime, cvetenje ljubezni, predvsem pa je vesel praznik, ki prinaša igrivost in smeh, odpuščanje in popravlja slabe odnose. Na ta dan vas bodo na ulicah zasuli z barvami, morda polili z vedrom vode, predvsem pa se bodo domačini z vami pozabavali in poveselili.

V Rishikeshu in okolici veliko možnosti za izlete, pohode, rafting, obisk narodnega parka, ali pa zgolj uživanje v številnih prikupnih lokalih in restavracijah. Reka Ganges je v tem delu zelo čista in se je v njej možno tudi kopati (domačini verjamejo, da bo to izbrisalo vašo karmo). Rishikesh, ki sicer velja za svetovno prestolnico joge, je eno najbolj svetih hindujskih mest in je povsem vegetarijansko (meso in alkohol sta prepovedana). V Rishikeshu se nahaja tudi ašram, v katerem so leta 1968 bivali in meditirali člani skupine The Beatles – čas, ki so ga tu preživeli, velja za njihovo najproduktivnejše obdobje. Ašram je zato tudi dobil ime Beatles ašram.

Dan 15 – Sreda, 11.3.

Odhod iz Rishikesha na letališče v Delhi.

______________________________________

KOMU JE POTOVANJE NAMENJENO?

 • Vsem, ki si želite v Indijo, a se na to potovanje ne želite odpraviti sami. Vsem, ki ste pripravljeni potovati v skupini, spoznati podobno misleče sopotnike in se včasih skupini tudi prilagoditi.
 • Vsem radovednim, odprtim, avanturističnim popotnikom, ki si želite spoznati pravo Indijo, iti ven iz svoje cone udobja, bolje spoznati jogo, se prepustiti običajem te dežele in iz nje prinesti novo znanje in razširjena obzorja.
 • Vsem, ki ste pripravljeni veliko prehoditi, se prepustiti nepredvidljivemu tempu dežele, razumeti, da so zvoki, barve, okusi in vonjave tam bolj intenzivni, in sprejeti, da so indijski standardi precej drugačni od Zahodnjaških, hrana pa bolj pikantna 😊
 • Indija je nepredvidljiva, zato so možne spremembe v urniku in programu
 • V prvem delu na potovanju izvajamo jogo glede na razpoložljivost prostora (vsak udeleženec prejme darilo: podlogo za jogo!)
 • Podrobnejši program in urnik predavanj in delavnic na oddihu bo znan pred odhodom, zajemal pa bo ure joge, meditacije, manter, pranayame ipd. Če želite, lahko obiščete tudi ure joge na drugih šolah.

Cena: 1895eur

Early bird 1725eur (velja samo za prijave do 17.12.2019)

Cena zajema letalske karte, strošek organizacije in spremstva ter stroške po programu.

Prijava velja ob plačilu 50% celotnega zneska. Celoten znesek mora biti poravnan 30 dni pred odhodom.

Število mest je omejeno, saj bomo s seboj vzeli največ 15 udeležencev! (za izvedbo potovanja potrebujemo 10 ljudi)

Vsi, ki redno obiskujete moje ure joge ali ki ste na mojem oddihu/potovanju že bili, prejmete 50eur popusta! (če imate darilni bon, se popusti ne združujejo)

Kaj vključuje cena?

 • povratno letalsko karto do New Delhija iz Benetk,
 • povratno letalsko karto iz New Delhija v Varanasi,
 • angleško govorečega lokalnega vodnika (z vami bom tudi slovensko govoreča učiteljica joge, ki lahko pomaga pri prevajanju, če bo potrebno, je pa zaželjeno osnovno znanje angleščine),
 • vse prevoze od prihoda v New Delhi do odhoda iz tamkajšnjega letališča (z vsemi vmesnimi transferji),
 • v prvem tednu nočitve v hotelih z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih s tremi zvezdicami,
 • nočitve in vse tri obroke dnevno na joga oddihu v Rishikeshu,
 • vse ure joge, predavanja in delavnice (s slovensko učiteljico joge Nušo Pevc in priznanimi učitelji v Rishikeshu),
 • vodene oglede znamenitosti v angleščini,
 • vsi izleti v Rishikeshu (obisk templja, Beatles ashram, rafting po reki Ganges itd.),
 • 3 ajurvedske masaže,
 • dnevno vstopnico na mednarodni joga festival,
 • 2 plastenki vode na dan v prvem delu potovanja (v ašramu v Rishikeshu je na voljo filtrirana voda).

 

Kaj ni vključeno v ceno?

 • Vizum (Slovenski državljani za vstop v Indijo potrebujemo vizum. Vizum si lahko uredite sami preko internete strani https://indianvisaonline.gov.in/visa)
 • Zavarovanje za tujino (uredite si ga sami)
 • Doplačilo za bivanje v enoposteljnih sobah (150eur)
 • Vstopnine za ogled znamenitosti ter kosila in večerje v prvem delu programa (za to potrebujete cca 100eur, plača se na kraju samem)
 • Po želji doplačilo za še kakšen dodaten dan udeležbe na joga festivalu (cca 80eur/dan)
 • Napitnine
 • Nakupovalni budget 🙂

 

PRIJAVE

Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 50% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 30 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo.

Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo na naši spletni strani. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa si uredite zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi.

Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo na naši spletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja Nush joga in potovanja Nuša Pevc s.p.

 

O meni

20181103_Nusa (32) crop2

Sem mednarodno certificirana učiteljica joge, z izkušnjami učenja joge, joge nidre in meditacije tako pri nas kot v tujini. Organiziram številne joga oddihe po Soveniji, v zadnjem času pa sem se usmerila tudi v organizacijo joga potovanj po svetu. V ta namen sem pridobila potrebne licence. Kot velika ljubiteljica potovanj sem na lastno pest ali v sklopu moje nekdanje službe (stevardesa za letalsko družbo Emirates) prepotovala velik del sveta. V Indiji sem bila že večkrat in v Rishikeshu se počutim kot doma. Poleg priporočil glede joga učiteljev vam bom svetovala tudi, kje najboljše jesti, kako barantati, kako se obleči in kje nakupovati 🙂

Moji joga oddihi so znani po dostopnih cenah, manjših skupinah, izmenjavi znanj in prijetnem druženju ter po osebnem pristopu in občutku domačnosti. Oddihi niso omejeni zgolj na člane Nush Yoga, dobrodošli so vsi, ki si želijo čas preživljati v dobri družbi, narediti nekaj zase in se zraven še kaj naučiti. Več o meni na: https://nushyoga.com/about/expertise/.

 

Za vsa vprašanja sem na voljo!

Nuša

031551804

nush.yoga@gmail.com

www.nushyoga.com

 

 

NEKAJ MNENJ UDELEŽENCEV Z ZADNJEGA POTOVANJA V INDIJO:

 

Potovanje, od katerega ne smeš pričakovati nič, ker samo tako potem dobiš vse in še več.

– Irena

 

Indija mi je veliko dala misliti o življenju tamkajšnjih ljudi in me napolnila z ljubeznijo in hvaležnostjo za vse, kar imam.

– Maja

 

Zelo posebno potovanje, dobila sem več, kot sem pričakovala in se ogromno naučila. – Polona

 

Indija – nora izkušnja, ki jo moraš doživeti. Nenavadna, nepredvidljiva, kaotična, barvna, polna okusov. Potovanje, ki mi je dalo veliko novih izzivov, učenja in čiščenja.

– Mateja

 

Nuša, v tvoji družbi se počutim dobro in vedno me napolniš s pozitvno energijo, zato se mi je zdelo, da bo tudi potovanje s tabo v indijo ena super izkušnja… in nisem se motila, imela sem se fenomenalno, potovanje mi bo ostalo v zelo lepem spominu.

– Milena

 

Glede na to, da je bilo to moje prvo potovanje v življenju, moram reči, da je bilo naporno, transformativno, prišla sem do marsikaterih novih znanj, uvidov, pogledov, hkrati pa je bilo prijetno, luštno in znaimivo.

– Rozalija

 

Zelo sem vesela, da sem se udeležila tega potovanja, ker sem neizmerno uživala. Si super oseba, nasmejana in pozitivna, za zgled v marsičem. Odlična je bila tudi hrana!

– Nina

 

Všeč mi je, da smo potovali z nekom, ki ima izkušnje z državo, v katero se potuje, to je veliko vredno!

– Tina