Urnik vadb

Urnik vadb od 1. septembra 2020 do 31. maja 2021:

Nush Yoga Shala urnik final + back

Vadbe trajajo 60-75minut, razen če ni drugače določeno (jutranja vadba v sredo traja 45min, nedeljske večerne vadbe lahko tarjajo dlje, odvisno od vsebine).

Večina vadb je primernih za vse nivoje in stopnje znanja joge, razen, če je na urniku drugače označeno. Nedeljski večeri so namenjeni različnim vsebinam: meditacija, joga nidra, petje manter, različne delavnice sproščanja, vsako zadnjo nedeljo v mesecu je na sporedu gong kopel. Nekatere delavnice je potrebno doplačati, o tem boste obveščeni pred samo delavnico.

Vadbe potekajo v studiu, tiste označene s črnim znakcem, potekajo istočasno tudi ONLINE preko Zooma. Če vadite online, dobite pol ure pred vadbo na mail povezavo. Če ne morete vaditi v živo online in želite prejemati posnetke vadb, mi to sporočite ob nakupu karte. Cena karte za vadbe v živo ali online je enaka.

Opisi posameznih vadb:

Rise & Flow je jutranja joga, ki prebudi telo in nas napolni z energijo, a hkrati omogoča, da v nov dan vstopimo bolj umirjeno in prisotno. Vadba ob sredah je idealna za pred službo, saj traja 45 minut. Po vseh jutranjih vadbah si boste lahko privoščili še slasten Mašin zajtrk!

Basically Basics je vadba, osredotočena na osnove joge in je primerna tako za popolne začetnike, kot tiste, ki bi si radi osvežili osnove. Vadba je počasnejša, vključuje daljše zadrževanje položajev in poglabljanje v posamezne položaje.

Strong body & mind poskrbi za močno telo in um. Preko povezovanja dihanja in gibanja usklajujemo svoje telo in misli, ter s tem postanemo močnejši, prožnejši, bolj umirjeni in sproščeni. Gre za zahtevno vadbo, vendar pa je primerna tudi za začetnike, saj do zahtevnih položajev prihajamo postopoma in varno.

Full power je naprednejša joga in je primerna za vse, ki imate radi izzive in ki jogo obiskujete že vsaj eno leto, saj se pričakuje poznavanje osnovnih položajev in temeljev joge. Vadbe so bolj fizično zahtevne, skupaj delamo na osvajanju zahtevnejših položajev.

MindFlow poteka v angleščini, osnova te vadbe pa je mindful movement – gibanje s pozornostjo, ki je včasih bolj počasno, drugič hitrejše. Poudarek je tudi na zadrževanju položajev s pozornostjo. Predvsem pa gre za iskanje ravnovesja in fluidnosti giba.

Back to Back je vadba, ki skrbi za zdrav in zadovoljen hrbet. Zaradi današnjega življenjskega sloga se marsikdo sooča s težavami in bolečinami v hrbtu in Back to Back je vadba, ki se osredotoča na preprečevanje in odpravljanje teh težav. Seveda je vsaka ura joge v naši shali koristna za vaš hrbet, a na Back to Back vadbah se še bolj osredotočamo na krepitev in raztezanje hrbtnih mišic ter vaje za zdravo hrbtenico. Ker pa je vzrok za težave s hrbtom pogosto tudi psihološke narave, bomo spoznavali tudi tehnike za odpravljanje teh vzrokov. Vadba je primerna za vse nivoje, tudi za začetnike in koristna tudi za tiste, ki nimate nobenih težav s hrbtom.

Ashtang-ISH je vadba, ki temelji na Ashtanga jogi. Pri tej zahtevnejši vrsti joge gre predvsem za iskanje meditativnega aspekta prakse skozi fizično zahtevnejšo vadbo, za povezovanje diha z gibom, premagovanje osebnih omejitev in izzivov. Ker pa gre pri tradicionalni Ashtanga jogi za strogo določeno zaporedje položajev, smo našo različico poimenovali Ashtang-ISH – saj raje izbiramo smiselnost in varnost izvedbe zaporedja položajev.

StressLess je odlična vadba za zaključek napornega tedna in premagovanje stresa. Na vadbi se spoznavamo z različnimi vajami, položaji, dihalnimi tehnikami, ki nam pomagajo premagovati stres. Veliko delamo na sproščanju napetosti iz ramen, vratu, zgornjega dela hrbta, ter zadnjega dela nog, saj so to predeli, kjer se najbolj odražajo posledice stresa.

Relax nights so nedeljski večeri, namenjeni različnim sprostitvenim vsebinam, ki vam jih predajamo različni učitelji. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu je na sporedu gong kopel, vse ostale nedelje pa bodo namenjene uram in delavnicam meditacije, joge nidre, sproščanja, petja manter itd. Nekatere delavnice je potrebno doplačati, o tem boste obveščeni pred samo delavnico. Prav tako boste sproti obveščeni, kaj je na sporedu vsak teden.

Maša in joga – Joga za otroke se od klasične “odrasle” joge razlikuje predvsem po tem, da do različnih položajev in dihalnih vaj pridemo z igro in domišljijo. V samo eni vadbi se sprehodimo skozi afriško puščavo, preplavamo reko polno krokodilov in hkrati srečamo prijazno kamelo. Skozi svet domišljije otroci spoznajo osnove joge in na zabaven način izboljšujejo zavedanje telesa in umirjajo duha. Vadbe niso statične ali tihe, ampak dinamične in polne smeha ter hkrati vnesejo tudi sprostitev (končno sproščanje). Ure joge za otroke so primerne za otroke, stare od 3 do 10 let.

Bollywood dance je edina vsebina pri nas, ki ni neposredno povezana z jogo 🙂 Ker je prav, da poleg joge poskrbimo tudi za kakšno drugačno gibanje, predvsem pa, da se zabavamo 🙂 Ples izhaja iz indijskih bollywood filmov in je mešanica klasičnih indijskih plesov, ki se spogleduje z modernimi plesnimi stili zahoda. Posebnost teh plesov je predvsem pripovedovanje zgodb preko plesa in bogata zakladnica indijskih muder ter obrazne gestikulacije. Vodi Jana Mankoč.

Obiski Bollywood plesa se ne štejejo v vaše karte za jogo. Cene karte za Bollywood so enake kartam za jogo. V kolikor že imate karto za jogo in želite dodatno obiskovati še Bollywood, prejmete popust na Bollywood karto. Kontaktirajte me za podrobnosti.

Obvezna registracija in prijava na vadbe na tej povezavi:

 

www.momoyoga.com/nushyoga